Wordpress Public_html/wordfence-waf.php Hatası Ve Çözümü
Wordfence-waf.php hatasının neden karşımıza çıktığını ve hatanın nasıl çözüldüğünü araştırdık ve bu durumdan sizde muzdarip olmayın diye makale hazırladık.
İçindekiler
Wodfence-waf.php Hatası
Çok önceden Wordfence Security eklentisini kurarak dosyalarımı taratmıştım. Zaman geçince başka bir plugine yönlenerek Wordfence Security eklentisini kaldırmıştım. Biraz önce ftp sunucuma bağlandığımda gördüm ki sunucumda wordfence-waf.php dosyası mevut.
Sonra kendi kendime “bu eklentiyi kaldırmıştım kesin onun arta kalan dosyasıdır bu, sileyim gitsin” dedim. Demez olaydım dosyayı sildim. İki üç dakika sonra siteye bir girdim, site pert durumda, açılmıyor ve başlıkta görmüş olduğunuz hatayı veriyor.
Ne kadar araştırma yaptıysam çözümünü bulamadım. Siteyi hızlı bir şekilde aktif hale getirmek için kendimce bir şeyler yapmaya başladım. Denediğim adımlar aşağıda detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Sonra sitem 5 dakika içerisinde huzura kavuştu.
Wodfence-waf.php Hatası Neden Karşımıza Çıkar ?
Bu hatanın nedeni sitenizde herhangi bir .ini dosyasının “wordfence-waf.php” dosyasını çağırıyor olmasıdır. Sunucunuzdan o dosyayı sildiğiniz için site açılışında “wordfence-waf.php” dosyası çağırılıyor fakat bulunamıyor. Bulunamadığı içinde site deaktif oluyor. Bunun çözümü aslında çok basitmiş.
Wodfence-waf.php Hatası 1.Çözüm
Mantık yürütecek olursak bu dosyayı hangi .ini dosyasının çağırdığını bulursak işimizi kolaylaştırırız. Bu dosyası sitenizin ana dizininde bulunan user.ini dosyası çağırıyor. User.ini dosyasını açtığınız zaman aşağıdaki kodları görebilirsiniz.
; Wordfence WAF
auto_prepend_file = '/home/omerbozd/public_html/wordfence-waf.php'
; END Wordfence WAF
Bu koddan da anlaşılacağı gibi sitemizin ana dizininde bulunan ve bizim silerek yok ettiğimiz wordfence-waf.php dosyası çağırılıyor. Çağırma olayını sonlandırmak için user.ini dosyasını ana dizinden silmeniz gerekiyor. Her ihtimale karşı silmeden önce user.ini dosyasını yedeklemeyi unutmayın.
Wodfence-waf.php Hatası 2.Çözüm
Doğrusunu söylemek gerekirse ben bu yöntemle işimi hallettim. Buradaki olay her zaman almanız gereken yedekle başlıyor. User.ini dosyasını sildim ve sitem düzelmedi. Bende ne yapabilirim diye düşünürken önceden almış olduğum yedek aklıma geldi.
Yedeğin içerisine girerek wordfence-waf.php dosyasını buldum ve sitenin ana dizinine yani sildiğim yere attım. Site şimdi takır takır çalışıyor. Eğer sizde yedek yoksa endişelenmeyin size altta yedeklemiş olduğum dosyayı vereceğim.
Wordfence-waf.php Dosyası İndir
Dosyayı İndirmek İçin TıklayınBu dosyayı indirin ve içerisindeki dosyayı masaüstüne çıkarın. Ardından notepad ile açarak içerisindeki site adresini kendi site adresinizle değiştirin. Sonrada ftp yardımıyla sitenizin ana dizinine atın. Lakin bu durum çok meşakkatli olacağından ve sunucunuzda boş yere duran bir dosya oluşacağından 1.çözümü uygulamanızı tavsiye ederim. Eğer 1.çözüm işinize yaramadıysa bu çözümü uygulayın.
Wodfence-waf.php Hatası 3. ve Son Çözüm
Yukarıdaki işlemleri yaptınız ve hâlâ sorununuz devam ediyorsa bu sefer sitenizin ana dizinindeki “.htaccess” dosyasını açın. İçerisinde #Wordfence WAF ile başlayan satır ile #END Wordfence WAF satır dahil olmak üzere arada ne varsa hepsini silin ve kaydedin. Bundan sonra user.ini dosyasını silebilirsiniz. Zaten daha önce user.ini dosyasını sildiyseniz yapacak bir şey kalmamıştır.